
El document pretén determinar els objectius, les línies d’acció i els resultats esperats en els diferents àmbits de treball del departament durant els pròxims 5 anys.
Després de més de 10 anys desenvolupant projectes a l’estranger, l’equip de l’àmbit d’internacional a Taller d’Art, Cultura i Creació ha treballat durant els darrers mesos en donar forma al Pla estratègic del departament. Aquest document permetrà guiar els propers passos en aquest àmbit de forma flexible, per tal d’adaptar-se a les necessitats i oportunitats que es vagin detectant.
El Pla estratègic va ser presentat dilluns a les oficines de l’entitat per part de dues membres del departament davant la resta de l’equip i algunes col·laboradores habituals. El document consta de dues parts diferenciades: el Marc estratègic, que fa referència a la missió, la visió, els principis, les prioritats i els objectius generals de l’acció internacional, i el Marc operatiu, que determina els objectius específics, les línies d’actuació i els resultats esperats dels quatre àmbits de treball. Aquests darrers els conformen les Assessories de mobilitat internacional, els Projectes internacionals, la Cooperació al desenvolupament i la Divulgació.
Entre els resultats esperats es van destacar l’ampliació de l’abast de les assessories al territori, realitzar dos intercanvis juvenils anuals i tres formacions per a professional bianulament, acollir dos joves a través del Cos Europeu de Solidaritat cada any, continuar gestionant l’Agermanament de Sabadell amb el poble sahrauí incidint en l’art i la salut mental, desenvolupar un nou projecte de cooperació a l’Equador i intensificar la difusió de la revista de mobilitat i altres elements comunicatius.
Després d’un any i mig marcat per la covid-19 i les mesures de restricció de la mobilitat, el departament d’internacional ha aconseguit fer front a les dificultats i adaptar-se a les circumstàncies per continuar amb la seva tasca. D’una banda, s’ha mantingut la coordinació amb agents a l’estranger de forma telemàtica i s’han ajornat els projectes internacionals; i d’altra banda, s’han ampliat el nombre d’assessories locals, ha augmentat l’equip del departament i s’ha presentat el Quality Label del Cos Europeu de Solidaritat.
A partir d’aquest estiu s’iniciaran mobilitats arreu d’Europa a través del programa Erasmus+ amb motiu d’intercanvis juvenils, seminaris per a professionals i reunions d’accions clau 2 en els quals està involucrada l’entitat, a banda de les vinculades als projectes de cooperació a Algèria i Líban. L’objectiu és poder recuperar l’activitat internacional habitual durant l’any 2022.