
La formació contínua és un dels principals valors de Taller d’Art, Cultura i Creació, ja que que és una eina molt important per al desenvolupament personal i professional de totes les treballadores de l’entitat.
Així doncs, per tal d’adaptar-se a la situació actual de teletreball de les professionals de l’entitat, a mitjans del mes de març es va decidir impartir diferents formacions en línia a les treballadores a través de l’ús d’una aplicació de videoconferències. Aquesta decisió va lligada a la importància d’aprofitar aquestes setmanes de confinament per oferir a la plantilla laboral nous coneixements i recursos útils que puguin aprofitar i aplicar durant el seu dia a dia laboral en l’àmbit juvenil.
Les dues primeres sessions formatives s’han focalitzat en la comunicació amb el cicle «Com comunicar la nostra tasca socioeducativa?», organitzat des del departament de comunicació de l’entitat i impartit per la voluntària internacional Inês Peixoto per difondre coneixements sobre xarxes socials i fotografia. Aquest cicle està intrínsecament lligat a la campanya «Ei, seguim aquí!», que permet als serveis traslladar la seva activitat a les xarxes socials.
La segona part de les formacions, que va començar a mitjans d’abril, està centrada en termes socioeducatius. La Sílvia Mestras i l’Elsa Rodríguez, professionals de l’entitat d’aquest àmbit, s’encarreguen d’impartir coneixements sobre dinamitzacions i projectes d’intervenció socioeducativa amb joves a través d’un cicle que finalitzarà a principis de maig amb una formació sobre avaluació de projectes socioeducatius.
Cal destacar que, en aquesta part de les sessions formatives hi ha una major implicació i participació de les professionals, ja que part de les formacions se centren en l’explicació i desenvolupament d’exemples de bones pràctiques de diferents projectes socioeducatius. Aquests projectes són l’Oficina Jove a l’Institut de Sabadell, l’Espai Jove La Canonja, l’Espai Jove El Casal de Polinyà, el servei d’intervenció socioeducativa de Sant Adrià del Besòs, el Punt a l’Institut de Cornellà i el servei socioeducatiu de Barberà del Vallès.
La resposta general de la plantilla laboral respecte a aquestes sessions formatives està resultant positiva i, per tal que quedi constància de la realització d’aquestes, se’ls hi atorguen certificats que confirmen la seva participació.