Sabadell és de nou el municipi que acull l’intercanvi europeu impulsat per Taller d’ Art, Cultura i Creació. En aquest cas, 25 joves de la República Txeca, Itàlia, Grècia i Catalunya i Andalusia conviuen durant nou dies al Molí de Sant Oleguer, espai on es desenvolupen el gruix d’activitats del projecte Smartphone.
L’intercanvi, finançat per Erasmus+ i amb el suport de la Regidoria de Drets Civils i Ciutadania de l’ Ajuntament de Sabadell, sotmet a debat l’ús que se’n fa de les noves tecnologies i dels dispositius mòbils. Segons la responsable de Smartphone, Maria Fernández, “els participants s’han qüestionat no només l’ús dels mòbils des de l’entorn local, sinó també l’impacte que generen a nivell mundial els materials emprats per a que nosaltres tinguem un dispositiu al que estar connectats”.
El proper 22 de juliol a les 19h els participants mostraran tot allò après durant la setmana, a través de l’exposició efímera ubicada a la plaça Doctor Robert de Sabadell. La mostra recollirà les imatges més destacades que els i les joves han fet des dels seus dispositius mòbils durant l’intercanvi.
Usuaris de l’ Espai Jove de Can Rull, participants del projecte
Luis Angel té 19 anys viu a Can Rull, i aquesta setmana ha canviat les tardes a l’ Espai Jove del barri (on és usuari i tallerista) per sumar-se a Smartphone. És el tercer intercanvi en el que participa a Sabadell, i recomana l’ experiència “és una setmana molt intensa on coneixes joves de cultures molt diferents”.
Precisament, els i les participants s’han desplaçat a equipaments municipals com l’ Estruch o l’ Espai Jove de Can Rull, on han comparat l’ús generacional que se’n fa dels dispositius, tot compartint experiències amb els usuaris del Casal d’ Avis del barri.