
Des de fa 4 anys el Programa Erasmus+ celebra anualment els Erasmus Days, una campanya que, segons la seva organitzadora, té l’objectiu de «donar visibilitat al programa i difondre els seus resultats a través de les experiències dels diferents actors que participen en ell».
L’edició de 2020 s’ha celebrat els dies 15, 16 i 17 d’octubre i ha involucrat arreu d’Europa a organitzacions beneficiàries, participants individuals, treballadores juvenils i altres persones i institucions vinculades d’una manera o d’una altra amb l’Erasmus+.
En aquest sentit, i com no podia ser d’una altra manera, Taller d’Art, Cultura i Creació, que des dels seus inicis ha estat vinculada amb el programa, també ha participat d’aquesta iniciativa a través de la realització de diferents activitats digitals en el marc de l’esdeveniment «Mou-te amb TACC»:
· Directe d’Instagram «La meva experiència com a voluntària internacional»
· Stories al perfil d’Instagram de l’entitat sobre els projectes Erasmus+ que ha organitzat durant els seus 10 anys
· Vídeo recull publicat a les xarxes socials de l’entitat de diferents projectes Erasmus+ realitzats per TACC
L’activitat principal va ser el directe «La meva experiència com a voluntària internacional», va ser conduïda per l’Elsa, cap de projectes locals i socioeducatius de l’entitat, i va reunir al Fabio, la Vero i la Sandra, tres joves participants del Cos Europeu de Solidaritat per explicar les seves vivències i aprenentatges durant el seu voluntariat internacional.
El Fabio, provinent d’Itàlia, va ser voluntari del CES a l’entitat d’octubre de 2018 a juliol de 2019 i actualment hi treballa com a dissenyador gràfic. Durant la conversa va explicar com el voluntariat va suposar un trencament amb la seva vida anterior, una oportunitat per a l’aprenentatge i la continuïtat de la seva trajectòria professional.
Per la seva banda, la Vero, assessora de mobilitat internacional a TACC, va explicar com el seu voluntariat internacional a Romania la va motivar a reorientar la seva carrera professional per decidir treballar orientant a altres joves en oportunitats de mobilitat internacional.
Per últim, la Sandra, que actualment viu a Berlín, va posar ènfasi en les oportunitats que ha tingut després de realitzar el seu voluntariat a Alemanya, enviada per TACC, ja que, com en el cas del Fabio, ha acabat treballant a l’entitat on va realitzar el seu projecte del Cos Europeu de Solidaritat. A més, la voluntària sabadellenca va assegurar que «la covid-19 no ha de ser un impediment per la mobilitat» i va animar les joves a participar del CES.
Si vols fer com aquestes tres joves i realitzar un voluntariat del Cos Europeu de Solidaritat, pots entrar a taccbcn.com/assessories per trobar la teva assessoria de mobilitat internacional de referència i demanar-hi cita prèvia.