El projecte Juntes fem circ es consolida amb la cloenda de la segona edició, que ha tingut un total de 7 sessions. La primera sessió va tenir lloc el 16 d’octubre i ha finalitzat aquest dimarts, 27 de novembre, amb una performance final per part dels i les participants a la Nau B de l’Estruch de Sabadell.
Aquest projecte, impulsat pel Servei d’Informació i Atenció de la Dona (SIAD) i en col·laboració amb Taller d’Art, Cultura i Creació i l’Estruch, té l’objectiu que les mares puguin compartir un espai de lleure i d’aprenentatge lúdic amb els seus fills i/o filles. Durant les seves diferents sessions, s’han treballat conceptes com l’auto coneixença, la creativitat, l’apoderament, el treball en equip i la confiança mútua entre les mares i els seus fills i filles adolescents, mitjançant el circ i les seves disciplines. Per la Marta Lorite, psicòloga del projecte, “tot i existir ja la relació entre la mare i el fill o la filla, el vincle ha millorat al llarg de les sessions”. La Tania, mare del Mario, té la sensació “d’haver recuperat un espai comú” amb el seu fill “i haver-nos retrobat, en un moment en que per diversos motius no ens acabem de trobar de manera natural”. S’han democratitzat les cures. “Els fills i filles han parat atenció a la relació, a una relació que en alguns casos es veia descuidada”, conclou la Sabrina Catalán.
Juntes fem circ ha estat un projecte que ja va viure la seva primera edició durant el passat abril. La novetat d’enguany ha estat la diversitat de les families participants, “el Mario ha vist que hi ha altres maneres de viure, altres realitats que hem viscut de manera molt propera i que fins ara, ens semblaven realitats llunyanes”, destaca la Tania. La Sabrina assenyala que “la frustració i anormalitat que suposa que no et surti un exercici d’aeris, s’ha acceptat al grup i s’ha convertit com a quelcom natural i del propi procés d’aprenentatge”.