
Taller d’Art, Cultura i Creació va inaugurar les trobades internacionals del projecte Eramus+ ‘Strategic Human Rights Meeting Point’ els dies 5 i 6 de març amb una reunió al Centre Cívic Pati Llimona de Barcelona que va comptar amb l’assistència de dos membres provinents de cadascuna de les altres quatre entitats participants.
Mentre que la primera jornada de reunions va estar dedicada a l’organització del projecte, des de la definició del funcionament del mateix fins a la calendarització de les accions previstes; durant la darrera sessió, la Sílvia Mestras, coordinadora del projecte, va presentar el retorn social derivat de l’Agermanament de l’Ajuntament de Sabadell amb el poble sahrauí com a exemple de bones pràctiques.
Durant l’exposició, Mestras va incidir en la importància d’implicar les joves en projectes vinculats a la defensa i promoció dels Drets Humans com a altaveus de denúncia social a nivell local, a través d’accions com la dinamització d’activitats a centres educatius de Sabadell per part de les joves participants als camps de solidaritat de Tindouf. Mitjançant altres exemples d’actuacions vinculades a la dansa, la fotografia i el documental, la coordinadora va insistir en motivar la participació d’aquestes joves a través de projectes artístics.
D’altra banda, amb la presentació del projecte, Taller d’Art, Cultura i Creació pretenia visibilitzar la seva internacionalització implicant a voluntàries europees del Cos Europeu de Solidaritat i a través d’intercanvis juvenils Erasmus+ vinculats a la temàtica com ‘Walking with refugees’ i ‘Women & Peace’ celebrats a Sabadell al 2017 i 2018, respectivament.
Les representants de les entitats Politistiki Anazitisi Lesvou Amke (Poliana), Fundacjia Dobra Wola, Conversas Associacao Internacional (CAI) i Asociatia idei si proiecte pentru activiti (IPTA), provinents de Grècia, Polònia, Portugal i Romania, respectivament, van valorar positivament l’exemple exposat definint-lo com a “interessant i inspirador”. Per la seva banda, l’entitat coordinadora va animar a cadascuna de les parelles de participants a extreure eines i estratègies de l’experiència presentada per aplicar-les als seus projectes presents i futurs amb joves en l’àmbit dels drets humans.
La cloenda d’aquesta trobada suposa un punt i a part en un projecte que culminarà a Sabadell entre finals d’any i principis del següent amb la visita de les entitats sòcies a les joves participants dels camps de solidaritat degut a la seva important tasca de conscienciació ciutadana sobre la vulneració de Drets Humans que pateixen les refugiades sahrauís.
‘Strategic Human Rights Meeting Point’ és el primer projecte Key Action 2 coordinat per l’entitat, es basa en la cooperació per la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques, i tindrà una duració de 16 mesos.